Ga naar de inhoud

Verslag veldseizoen DTS 2 2013-2014

DTS 2 begon de najaarscompetitie met een vernieuwd team. Arnout, Jakob, René, Binnie, Hillie, Fenna en Martine kwamen vanuit de junioren dit team ‘verfrissen’. Als ‘jong’ team hadden we niets te verliezen, dus begonnen we met een open houding aan de competitie. Mirte, Anton, Aletta, Sjoerd en Marten zijn de ervaringsdeskundigen in dit team en kunnen samen met de coaches Eppo en Halbe ‘de jeugd’ goed op weg helpen.    
De eerste wedstrijd was op 29 augustus tegen Flamingo’s 3 in Buitenpost. Hier gingen we redelijk onbevangen naar toe. Het was wel even wennen aan elkaar, maar vanaf het begin van de wedstrijd ging het best aardig. Met een ruime voorsprong gingen we de rust in. Na de rust werd het nog wel even spannend, maar we zetten goed door en wonnen we met 11-17. Een prima start!
Twee weken daarna speelden we op sportpark Woudlust tegen koploper Noordenveld 3, die de weken daarvoor al met ruime cijfers hadden gewonnen. In eerste instantie was het doel om de schade beperkt te houden en zo goed mogelijk ons eigen spel te spelen. We konden het hen zo nu en dan nog best lastig maken door hen uit hun spel te halen. Na een 1-6 achterstand rechtten we onze rug en kwamen we zowel verdedigend als aanvallend op gang. We konden zo nog enigszins bij blijven bij dit sterke Noordenveld. We verloren wel met 12-19, maar we hadden een goede wedstrijd gespeeld en hebben hier zeker van geleerd.
Invicta 2 was in Kollum de tegenstander op 19 september. Aanvankelijk hadden we een vliegende start, maar na een 1-5 voorsprong verloren we na rust de focus en gaven Invicta de gelegenheid om terug te komen. Invicta greep deze kans met twee handen aan en met een 13-9 overwinning hielden ze de punten in Kollum.
De week daarop speelden we thuis tegen Drachten/Van der Wiel 8. In deze wedstrijd ging eigenlijk alles goed en zaten we goed in de wedstrijd. We wonnen deze wedstrijd dan ook met dubbele cijfers, 16-8. Een leuke opsteker na de domper tegen Invicta.
Op de zaterdag ging de wedstrijd niet door vanwege het ontbreken van een scheidsrechter. Daarom speelden we de maandagavond daarop tegen De Granaet 3 in Dokkum. Net zoals ons, stond ook De Granaet met een jong team in het veld, een leuke ontmoeting dus. In deze wedstrijd ging het redelijk gelijk op, maar toch konden we tot aan het einde toe steeds een kleine voorsprong behouden. De eindstand was na een boeiende wedstrijd 9-11, waarin ook coach Eppo nog verdienstelijk zijn rentree in dit team maakte.
De laatste wedstrijd was de klapper tegen It Fean 3. Deze derby stond garant voor een spannende strijd. Dit werd het ook, want de emoties liepen hoog op en tot in de slotfase speelden beide teams op het scherpst van de snede, waarbij It Fean op een 11-12 voorsprong stond. In de allerlaatste minuut viel toch nog de verdiende goal voor DTS, Anton scoorde van afstand en zo konden we toch een zeer belangrijk puntje uit deze wedstrijd slepen.
Al met al hebben we een degelijke prestatie neergezet afgelopen veldseizoen. We zijn op de tweede plaats geëindigd, op vijf punten van de verdiende koploper Noordenveld. We zijn hier erg tevreden mee en in het zaalseizoen willen we de goede lijn graag zo doorzetten. In de zaal spelen we wel een klasse hoger, de 3e klasse, maar we gaan zeker ons best doen om er een mooi zaalseizoen van te maken! Tot slot gaat onze dank nog uit voor iedereen die dit seizoen als reserve met ons mee is geweest en naar alle supporters, die ons altijd volop steunen. J