Ga naar de inhoud

Wedstrijdverslag De Pein 2 – DTS 2

Na de twee overwinningen op WSS 3 en TFS/DOW/Wêz Handich 5, stond zaterdag 24 september De Pein 2 op het programma (uit in Opeinde). Een wedstrijd die gewonnen moest worden, want net als het 2de moest ook het 1ste hier later op de middag een wedstrijd spelen. Het publiek van DTS was aanwezig en het doel, met 4 punten terug naar Surhuizum! Bij de dames nog steeds een dubbele blessure echter hadden we een goeie invalster en geen onbekende. Om 14.10 klonk het startsignaal in Opeinde.

DTS begon de wedstrijd niet scherp en kwam al snel op een achterstand van 3-0. Maar DTS kwam terug en ging de rust in met 4-2. Een klein verschil wat in te halen moest zijn, want het doel was nog steeds met 4 punten naar huis.

De tweede helft ging DTS scherp van start waardoor het 4-4 kwam te staan. De doelpunten vielen niet makkelijk, zowel bij De Pein als bij DTS niet. Er moest hard gewerkt worden voor de doelpunten.  Na de goeie inhaalslag van DTS, kwam DTS toch weer met 1 doelpunt achter. Gelukkig van korte duur want DTS wist 3 doelpunten op een rij te scoren, waardoor DTS een voorsprong had gemaakt naar 5-7.  

De spanning begon te stijgen, er mochten geen fouten gemaakt worden nu DTS een voorsprong had. Toch kwam De Pein terug met 1 doelpunt waardoor het 6-7 kwam te staan en druk nog hoger werd. Geschreeuw vanaf de kant, blijven spelen, zoek de goeie kans, en maak geen fouten, want we wilden niet 1 maar 2 punten mee naar huis hebben. De minuten duurden langer dan verwacht tot het verlossende fluitsignaal werd gelost. DTS 2 ging met de winst naar huis!

Na deze drie overwinningen moet DTS 2 aankomede zaterdag 1 oktober weer hard aan de bak en wel tegen OKO/BIES 3. Deze wedstrijd wordt thuis gespeeld op Sportpark Woudlust om 14.00 met aansluitend DTS 1 tegen Joure 1.