Ga naar de inhoud

Wedstrijdverslag DTS 2 – WSS 3

Na de doordeweekse overwinning van DTS 2 vorige week, mochten de beloften ook haar tweede wedstrijd doordeweeks spelen. Dit keer een thuiswedstrijd tegen WSS 3 uit Olde Pekela (u weet wel, doar woar je zo goed kan stappen). De Groningers waren bekenden van vorig jaar en tevens wisten ook zij haar eerste wedstrijd te winnen, scherpte was geboden! Met een dubbele blessure aan de kant van de dames begon DTS 2 ietwat gehavend aan de wedstrijd. Gelukkig is de selectie van DTS op dit moment breed genoeg, waardoor om 20:00u het startsignaal klonk op Sportpark Woudlust.

Het eerste applaus van het publiek kwam van de zijde van DTS, de 1-0 kon genoteerd worden. Alhoewel WSS de gelijkmaker kon maken via een afstandsschot was het DTS met de duidelijke overhand in de wedstrijd. Dit resulteerde in een trio aan doelpunten voor DTS, 4-1. Zoals vooraf al verwacht, bleek WSS een taaie tegenstander. Het bleek lastig om het gewilde aanvalsspel te spelen. Daar tegenover stond dat het verdedigend uitstekend ging. Na 30 minuten spelen stond er een ruststand van 6-2 op het bord. Genoeg aanknopingspunten om in de tweede helft door te trekken en de 2 punten te pakken.

In de rust werd er nog eens gehamerd op de scherpte die ook in de tweede helft geboden was. Behalve in verdedigend opzicht gold dit ook zeker voor het afmaken van de kansen, want die waren er genoeg in het eerste bedrijf.

Het was WSS 3 dat in het eerste doelpunt van de tweede helft liet noteren. Net als in de eerste helft volgden er na het doelpunt van WSS echter weer drie doelpunten aan DTS zijde. Zo werd het verschil tussen beide ploegen 6, met een tussenstand van 9-3. Zonder te veel gekkigheden werd de wedstrijd in het laatste gedeelte van de wedstrijd uitgespeeld. Met een uiteindelijke 11-5 overwinning kon DTS tevreden zijn met de 2 punten.

Na de twee doordeweekse wedstrijden zal DTS 2 komend weekeinde moeten bewijzen dat het ook op de zaterdag punten kan pakken. Dit zal op sportpark Douwe-Kamp zijn, waar De Pein 2 om 14:10 de tegenstander is. Aansluitend op de wedstrijd van DTS 2 speelt ook DTS 1 haar wedstrijd tegen De Pein.