Ga naar de inhoud

DTS 2 wint na rust ruim van Parabool 4

6 maanden, 25 weken, 175 dagen. Zolang hadden we geen wedstrijd meer gespeeld. Op 7 maart speelden we met DTS2 onze laatste wedstrijd tegen SCO4. Nu, 5 september 2020 mochten we eindelijk weer spelen. Met een vernieuwd team, voornamelijk aangevuld met voormalig junioren én 1 speler die het geel/groen heeft in geruild voor het rood/wit. Hoofdreden: In de herfst van zijn carrière wil hij toch nog proberen prijzen te pakken. Voor DTS een mooie aanwinst!

We trappen de competitie af met een uitwedstrijd tegen de studenten uit Groningen. De Parabool is de afgelopen jaren een geduchte tegenstander gebleken dus we maakten ons op voor een spannende wedstrijd! Voorafgaand aan de wedstrijd werd er door de nieuweling nog gevraagd naar de doelstellingen dit jaar. Met name de dames zagen een feestje aan het eind van het seizoen wel zitten, dus het kampioenschap is de doelstelling!

Het was 11:20, toen de fluit klonk voor het startsein. Het was de eerste helft, met de nieuwe vakken nog wel eens zoeken naar de goede combinaties in de aanval, maar verdedigend hadden we het goed voor elkaar. Met 3 mooie doelpunten van Kristyn gingen we de rust in met een 1-5 voorsprong.

Met een bakje thee was het advies van nieuwe coach Anneke: Lekker zo doorgaan, maar scherper in de afronding! Deze aanmoediging bleek te helpen, want in de tweede helft begonnen de doelpunten te vallen. Het was Geertje die in minuut 1 van de tweede helft meteen een doelpunt op haar naam schreef en vervolgens bleven de doelpunten komen. Er werd snel afstand genomen van de Parabool en de punten leken veilig! Met nog een paar mooie aanvallen, een doelpunt van Arnout met zijn ‘nekje mooi rjocht’ en een afsluitende treffer van invalster Angelique werd de wedstrijd met een dikke 4-18 overwinning afgesloten. Een lekker begin voor een competitie waar DTS 2 bovenin hoopt mee te draaien!

Volgende week komen Flamingos 3 op bezoek op sportpark Woudlust, wij hopen u om 17:00 te verwelkomen. Tot zaterdag!