Ga naar de inhoud

DTS A1 kampioen op het veld!

Zaterdag 17 mei was dé kampioenwedstrijd van de A1 tegen Mid Fryslân A2. Bij winst of gelijkspel zou het kampioenschap binnen zijn en anders zou de beslissing volgende week vallen tegen directe concurrent OKO/It Fean. Er waren veel supporters opgetrommeld om ons aan te moedigen op sportpark Woudlust. Het weer was in ieder geval prachtig!

Het doel was om goede aanvallen op te zetten en de kansen te benutten. Dit lukte erg goed en al gauw was het 1-0 door een afstandsschot van René. Jakob maakte daarna de 2-0 en door een strafworp maakte Arnout de 3-0. Afstandsschoten van Fenna en Jakob zetten de stand op 5-0. Toen viel het eerste doelpunt voor Mid Fryslân, 5-1. We bleven goed spelen en er werden veel kansen gecreëerd. Dit resulteerde in de 7-1 door een afstandsschot en een doorloopbal van Fenna. In het andere vak bepaalde René met een afstandsschot en een benutte strafworp de ruststand op 9-1. Vlak na rust probeerde Mid Fryslân nog wel om enigszins in het spoor te blijven, maar uiteindelijk was het Anniek die de 10-1 maakte. De 10-2 was wel voor Mid Fryslân, René maakte de 11-2, waarna Mid Fryslân weer op 11-3 kwam. De wedstrijd was nu eigenlijk allang beslist, maar het scoren ging gewoon door. Twee doelpunten van Arnout en twee van René brachten de stand op 15-3. Door de vierde goal voor Mid Fryslân werd het 15-4. Arnout en Hillie zorgden voor de 17-4 en de 17-5 was nog voor Mid Fryslân. De laatste goal kwam van Andries met een mooi afstandsschot, eindstand 18-5.

Na deze goede wedstrijd was het kampioenschap binnen! Volgende week staat in Opende de laatste wedstrijd tegen OKO/It Fean A2 op het programma. Hier gaan we natuurlijk ook voor de winst om zo dit succesvolle seizoen mooi af te sluiten!