Ga naar de inhoud

DTS A1 onderuit tegen Wêz Handich/DOW A2

Zaterdag 20 december speelde DTS A1 in Houtigehage tegen Wêz Handich/DOW A2. Beide teams wilden de eerste helft van de competitie goed afsluiten, dus een overwinning was hierbij wenselijk. In de aanval begonnen Arnout, Youri, Andries (als dame) en Martine en in de verdediging begonnen Jakob, René, Fenna en Hillie.
Wêz Handich begon voortvarend aan de wedstrijd en dat resulteerde al vrij snel in een 2-0 voorsprong voor hun. Maar wij kwamen terug, Jakob scoorde tweemaal een doorloopbal en daarmee was het weer gelijk. De voorsprong was er daarna ook voor ons, want Youri scoorde van afstand de 2-3. Vervolgens werden er vele kansen gemist, de passing was niet nauwkeurig, we lieten het eigenlijk wat lopen. Dit was erg jammer, want hierdoor kon Wêz Handich weer terugkomen tot de ruststand van 4-3.
Na rust breidden ze de stand uit to 6-3. Toen moesten we toch echt in de achtervolging, als we nog wat wilden. We kwamen terug tot 6-5 door een goal van Martine en eentje van Fenna. Nu was het weer de beurt aan Wêz Handich, zij waren net iets preciezer in de afronding en kwamen daardoor weer op een redelijk ruime 8-5 voorsprong. Ook nu probeerden we weer aansluiting te vinden, dit lukte aardig, want Arnout en René scoorden beide en daardoor was het verschil nog maar één doelpunt. Maar Wêz Handich bleef rustig en speelde het ‘handich’. Daardoor scoorden ze nog twee verdienstelijke goals. De eindstand was hiermee 10-7.
Het ontbrak vandaag aan nauwkeurigheid, we waren niet bij machte om de voorsprong in de eerste helft uit te breiden. Wêz Handich heeft het vervolgens keurig gespeeld, waardoor we eigenlijk steeds achter de feiten aan liepen. Voor het eerst puntverlies voor DTS A1 en om er tot besluit nog een positieve draai aan te geven; de volgende keer beter! Er zijn nog genoeg wedstrijden te gaan.

Nu hebben we eerst even vakantie en op 10 januari speelt DTS A1 in Wolvega de uitwedstrijd tegen SCO A2.