Ga naar de inhoud

DTS A1 op koers na wedstrijd tegen DWA/Argo A1

Zaterdag 25 april reisde DTS A1 via een speciaal uitgestippeld route af naar Winsum (Gr). Om half twaalf stond daar de wedstrijd tegen DWA/Argo A1 op het programma. Onze wedstrijd werd precies tussen de buien door gespeeld, dus met het weer hebben we het getroffen.
In de aanval startten Arnout, Andries, Fenna en Anne Maaike en in de verdediging startten Jakob, René, Hillie en Martine. Het eerste woord was aan DWA, zij scoorden tweemaal en namen een kleine voorsprong. Door het slim te spelen kon René twee keer een kans bij de korf benutten, waardoor de stand weer gelijk was. Nu was het zaak voor ons om het verschil te maken en dat lukte doordat Arnout al snel tekende voor twee goals. De stand was nu 2-4. Ook DWA kreeg kansen om weer terug te komen, maar wisten steeds net niet te scoren. Aan de andere kant scoorde Jakob keurig uit een vrije bal. De ruststand was daarmee 2-5, maar daarmee was nog niks beslist… In de tweede helft kon er nog van alles gebeuren.
Na rust scoorde Jakob een bijzondere goal, met één hand achterover belandde de bal in de korf. DWA kwam vervolgens weer iets terug, met twee doelpunten op rij was de stand 4-6. Maar waar DWA kansen bleef missen, konden wij met zes doelpunten uitlopen tot een 4-12 voorsprong. Deze doelpunten werden gemaakt door Jakob, René (2x), Arnout (2x) en Hillie. In deze periode kwam Youri er in voor Andries en Kristyn voor Martine. Na al deze goals van onze kant scoorde DWA al snel hun vijfde goal en vervolgens scoorde Youri een knappe doorloopbal. DWA kon nog hierna nog tweemaal scoren. Arnout tekende nog voor een goal van onze kant en de laatste goal was voor DWA. Zo stond er een einduitslag van 8-14 op het scorebord. Een mooie overwinning waardoor we met de volle punten uit drie wedstrijden bovenaan staan in de poule.
Op 9 mei speelt DTS A1 op sportpark Woudlust om 10.00u tegen Lintjo A1.