Ga naar de inhoud

DTS A1 pakt de draad weer op tegen SCO A2

Zaterdag 10 januari was de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar voor DTS A1. Doel is om de koppositie, die voor de vakantie uit handen gegeven was, weer terug te veroveren. In Wolvega was de wedstrijd tegen SCO A2, die we zeker niet moesten onderschatten, omdat ze de vorige wedstrijd nog weer sterk terugkwamen in de slotfase.
In de aanval startten Youri, René, Fenna en Hillie en in de verdediging startten Andries, Arnout, Martine en Jakob (als dame). In het begin van de wedstrijd ging het aardig gelijk op, de eerste goal was voor SCO, maar daarna scoorde Fenna van afstand de gelijkmaker. SCO kwam vervolgens weer op voorsprong en deze keer was het Jakob die de gelijkmaker scoorde. SCO deed nog één keer iets terug met de 3-2 en op dat moment kwamen we op gang. De ene na de andere goal viel en daarmee was de stand na enige tijd 3-8, door één goal van René, drie van Jakob en twee van Fenna. Vlak voor rust pikte SCO ook nog een goaltje mee, waardoor we met een 4-8 voorsprong de tweede helft in gingen.
Na rust scoorde René al snel een doorloopbal, maar aan de andere kant scoorde ook SCO weer. Het verschil van vijf punten werd gemaakt door Arnout, wat SCO niet op zich liet zitten, want ze konden al redelijk gauw weer op 6-10 komen. 6-11 werd het nog door een schot van Fenna. Nu kwam de inhaalrace van SCO echt op gang. Ze scoorden achtereenvolgens drie goals en zetten de stand op 9-11. Net zoals in de eerste wedstrijd, zou het nog weer spannend worden. Door een doelpunt van René werd de score iets uitgebreid, waarop SCO opnieuw de aansluiting vond met de 10-12. En zoals jullie wel merken, het scoren ging zowat om en om, dus ook nu kwam er weer een goal van onze kant, één van Arnout. En… de 11-13 was weer voor SCO, waarna René nogmaals scoorde. Met nog enkele minuten te spelen, kwam er een sterke eindsprint van SCO. De 12-14 viel, de 13-14 viel… En toen was er eindelijk het laatste fluitsignaal en gingen de twee punten mee naar Surhuizum.

Volgende week heeft DTS A1 een weekje vrij. De week daarna is de eerste van twee beslissende wedstrijden tegen Lintjo A1 om de koppositie. Dus we hopen op veel aanmoediging op 24 januari om 10.00u thuis in de Surventohal!