Ga naar de inhoud

DTS A1 pakt de winst in de return tegen Olympia A1

Zaterdag 20 september stond voor DTS A1 de return tegen Olympia A1 op het programma. Natuurlijk wilden we revanche nemen voor de verloren wedstrijd de week daarvoor in Twijzel.
Olympia opende na enkele aanvallen de score. Arnout maakte de stand weer gelijk met een afstandsschot. Olympia kwam weer op voorsprong met de 2-1, maar ook nu werd het weer gelijk, 2-2. Het was wel duidelijk dat beide teams, evenals de eerste wedstrijd, erg aan elkaar gewaagd waren. Er lag dus nog een spannende wedstrijd voor ons, ook voor alle supporters, die naar sportpark Woudlust waren gekomen. Hierop werd de voorsprong genomen door DTS A1, door een afstandsschot van Fenna en een strafworp van Arnout. Maar Olympia kwam weer sterk terug en vervolgens keken we tegen een 4-5 achterstand aan. Het volgende doelpunt was voor DTS, Fenna scoorde een doorloopbal, de 5-5. Olympia kwam weer een puntje voor en was het weer 5-6. De daarop volgende goals waren voor DTS, afstanders van René, Arnout en Fenna. Met een 8-6 voorsprong gingen we de rust in.
Na rust kwam Kristyn erin voor Reina. Kristyn scoorde direct al een mooie doorloopbal en bracht de stand op 9-6. Olympia maakte het verschil nog iets kleiner met de 9-7. We bleven goed opbouwen en dit resulteerde in een 11-7 voorsprong. Andries en Arnout waren de doelpuntenmakers. Er was nog genoeg tijd over, dus Olympia probeerde alles om de aansluiting weer te vinden. Dit lukte goed en na drie goals van Olympia was het verschil nog maar één puntje, 11-10. Na een erg spannende slotfase, waarin niet meer gescoord werd, was de eindstand dan ook 11-10.
Deze 2 punten hebben we maar weer binnen, tevreden kunnen we weer op naar de volgende wedstrijd. Die is volgende week 27 september in Damwoude tegen WIK’ 34.

Afgelopen donderdag was er de bekerwedstrijd tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard A1. Dit zou op voorhand al een erg lastige wedstrijd worden. Mid-Fryslân A1 speelt in de 1e klasse (twee niveautjes hoger dan ons). Deze wedstrijd werd uiteindelijk met 27-8 verloren. Het hoge tempo van Mid-Fryslân was voor ons te veel, het positieve is dat we hier nog veel van kunnen leren J. Ook is het mooi dat we nog 8 mooie doelpuntjes hebben gescoord. Zo was ons ‘bekeravontuur’ al snel ten einde, maar toch zijn we weer een hele ervaring rijker.