Ga naar de inhoud

DTS A1 pakt de winst op Oerterp A1

Zaterdag 22 november speelde DTS A1 de uitwedstrijd tegen Oerterp A1 in Ureterp.
Ook hier wilden we direct goed aan de wedstrijd beginnen. In de aanval startten Arnout, Youri, Hélène en Fenna en in de verdediging startten Jakob, Andries, Martine en Hillie. Direct in het begin kregen we al een vrije bal mee, die werd benut door Fenna. Al snel daarop volgde een doorloopbal van Arnout, die de stand op 0-2 zette, waarna Oerterp vrij snel op 1-2 kwam. Na de 1-2 liepen we langzaamaan uit naar een 1-5 voorsprong. De doelpunten werden gemaakt door Jakob, Fenna en Arnout. Oerterp kwam met twee goals van hun kant weer terug tot 3-5. Voor rust scoorde Arnout nog en daarmee stond de ruststand 3-6 op het scorebord.
In de eerste helft waren er veel kansen gecreëerd, maar die werden lang niet allemaal benut. Doel voor de tweede helft was dus om iets nauwkeuriger te spelen en de kansen af te ronden. Reina kwam erin voor Hélène en René kwam erin voor Jakob. Nadat Youri met een afstandsschot de eerste goal van de tweede helft had gemaakt, scoorde Oerterp hun vierde goal. De stand was toen 4-7. René en Youri scoorden vervolgens beide een doorloopbal en zetten daarmee de stand op 4-9. Oerterp kwam nog op 5-9, maar voor ons scoorden René (2x) en Youri nogmaals en het stond nu 5-12. Oerterp scoorde zo’n twee minuten voor tijd de 6-13. De wedstrijd was al bijna afgelopen, maar René zorgde ervoor dat er binnen ‘no-time’ nog even twee goals bij kwamen en de eindstand was hiermee 6-14. We moesten een beetje op gang komen, maar we hebben met z’n allen een goede wedstrijd gespeeld en de punten zijn weer binnen.

Volgende week zaterdag 29 november speelt DTS A1 de thuiswedstrijd tegen Oerterp A1 in de Surventohal in Surhuisterveen.