Ga naar de inhoud

DTS A1 sluit zaalseizoen goed af met overwinningen op Wêz Handich A2 en Lintjo A1

Zaterdag 7 maart stond voor DTS A1 de return tegen Wêz Handich/DOW A2 op het programma. De vorige keer eindigde de wedstrijd in een ongelukkige nederlaag voor DTS. Deze keer wilden we dus graag weer iets terug doen. En dat lukte prima want na zo’n twintig minuten stond er al een 7-1 voorsprong op het scorebord. Doelpunten kwamen van Hillie, Arnout (2x), Binnie (2x) en Jakob (2x). Wêz Handich scoorde vervolgens twee keer en kwamen iets terug met een stand van 7-3. Maar door goals van Martine, Binnie en Fenna werd de voorsprong weer uitgebreid tot 10-3. De ruststand was 11-4, omdat Youri vlak voor rust van grote afstand scoorde. Na de rust was er hetzelfde spelbeeld als voor de rust. Kans na kans werd benut door DTS, waar Wêz Handich maar twee keer de korf wist te vinden. De doelpunten van DTS kwamen van Jakob, Youri (3x), René (3x), Binnie, Fenna, Arnout (2x). Al deze doelpunten resulteerden in een eindstand van 21-6.
De zaterdag daarop, 14 maart, was het nogmaals tijd voor revanche… Ook tegen Lintjo A1 hadden we de vorige keer punten, en daarmee ook het kampioenschap, laten liggen. En deze keer ging het ons wèl goed af, want al redelijk snel was er de 3-0 voorsprong voor ons, door goals van Arnout, Fenna en Jakob. Maar Lintjo wilde natuurlijk wel het ongeslagen kampioenschap binnenhalen, en kwamen terug tot 3-2. We lieten ons hierdoor niet in de war brengen, dus gingen we rustig door met kansen creëren. We breidden hiermee de stand uit tot 7-2, die goals werden gescoord door René, Jakob, Hillie en Fenna. Voor rust deed Lintjo nog wat terug door er 7-4 van te maken. Ook na rust wist Lintjo nog één keer te scoren. Er waren nog wel enige kansen over en weer, maar dit resulteerde niet in grote scores. De eindstand werd 10-5 en de laatste goals van de wedstrijd kwamen van René, Arnout en Jakob. Met deze overwinningen hebben we het zaalseizoen prima afgesloten. We zijn op een mooie 2e plaats geëindigd,  twee punten achter kampioen Lintjo. Tenslotte nog grote dank aan al onze supporters, die ons zowel thuis als uit altijd weer steunen en ook de speelsters van de A2 hartelijk dank voor jullie inzet!
Nu kunnen we op naar de voorjaarscompetitie op het veld. Volgende week zaterdag 28 maart spelen we de eerste veldwedstrijd tegen Vitesse (Be) A1 om 10.00u op Sportpark Woudlust.