Ga naar de inhoud

DTS A1 start de najaarscompetitie met een gelijkspel

Het nieuwe seizoen 2014-2015 ging voor DTS A1 van start op 30 augustus. De eerste wedstrijd in de 3e klasse was tegen WIK ’34 A1. Op eigen veld begon de wedstrijd van beide kanten rustig, maar toch bracht DTS de stand na enige tijd op 2-0, door Jakob en Hillie. Nu kwam de wedstrijd wat meer los en stond WIK al gauw weer op gelijke hoogte, 2-2. Youri zorgde voor de 3-2, maar het werd ook al snel weer3-3. DTS A1 was qua spel in de eerste helft de bovenliggende partij, maar de doelpunten bleven uit.
Na de rust moest er wel even een tandje bij gezet worden om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar dit zou nog in ‘hele toer’ worden. Want WIK nam al gauw de leiding met de 3-4, maar René trok de stand gelijk op 4-4. Na de 4-5 van WIK kwam DTS weerterug, achtereenvolgens scoorden Jakob en Fenna (2x) en werd er een gaatje geslagen, de stand was 7-5. Vervolgens kregen we een strafworp tegen, die door WIK werd benut. Maar ook DTS kreeg een strafworp mee, die Jakob rustig afrondde,
8-6. WIK deed er alles aan om aansluiting te krijgen en met resultaat, want de stand werd 8-8. Na een inloopbal van Youri, 9-8, kwam WIK zelfs op voorsprong, 9-10. Door een afstandsschot van Fenna werd het 10-10. In een spannende, maar ook rommelige slotfase werd het nog 10-11, maar Anniek scoorde van afstand en daarmee was de eindstand 11-11. Zo hielden beide teams een punt over aan deze wedstrijd, die niet de schoonheidsprijs verdiende, om het zo maar te zeggen 😉 Maar spannend was het in ieder geval wel.
Volgende week speelt DTS A1 de uitwedstrijd tegen WWC in Wiuwert.