Ga naar de inhoud

DTS A1 start het zaalseizoen met een overwinning op SCO A2

Zaterdag 8 november was de start van het zaalseizoen voor DTS A1. In de Surventohal werd gespeeld tegen SCO A2. In de aanval begonnen Arnout, Andries, Binnie en Fenna en in de verdediging stonden Jakob, René, Hillie en Geanne.
We gingen voortvarend van start en dit resulteerde ook al gauw in een 3-0 voorsprong met goals van Binnie, Arnout en Jakob. SCO legde zich hier echter niet bij neer en ze kwamen weer terug tot 3-2. Arnout benutte een strafworp en Geanne scoorde een mooie doorloopbal, waardoor het 5-2 stond. Er werd om en om gescoord, maar SCO kwam niet écht dichterbij. Dit verschil van 2 à 3 doelpunten zouden we tot aan de rust vasthouden. De doelpunten van onze kant kwamen van Andries, René (2x) en Geanne. De ruststand was 9-6. Na rust kwam Reina erin voor Binnie en Youri voor Jakob.
In de tweede helft zouden we iets geconcentreerder verdedigen om zo de voorsprong verder uit te breiden. Vlak na rust lukte dit aardig goed. René en Andries scoorden beide van afstand en ook SCO scoorde nog een goal, de stand was toen 11-7. Een aardige voorsprong was er, nadat Hillie scoorde, 12-7. Hierna lieten we het een beetje zitten, we waren net niet alert genoeg. SCO maakte hier goed gebruik van en scoorde drie keer achterelkaar. Youri scoorde nog een doorloopbal en daarna maakte SCO nog weer drie goals. De stand was toen ineens 13-13. Met nog ongeveer een kwartier te spelen moesten we nog wel even aan de bak. Dat deden we dan ook en al redelijk snel stond het weer 16-13. SCO zorgde voor de 16-14, maar René scoorde van afstand en de stand was 17-14. De laatste goal was voor SCO. De eindstand was, na een spannende wedstrijd, 17-15. Een goede start van de zaalcompetitie dus, de eerste 2 punten zijn binnen.
Volgende week 15 november speelt DTS A1 de thuiswedstrijd tegen DTL A1 in Holwerd.