Ga naar de inhoud

DTS A1 verliest in boeiend duel van Olympia A1

Donderdag 11 september speelde DTS A1 de uitwedstrijd tegen Olympia A1. Op voorhand zou dit een lastige wedstrijd worden, beide teams waren namelijk nog ongeslagen. Daarom werd er natuurlijk voor de volle winst gespeeld.
Na enkele aanvallen was er de voorsprong voor DTS, door een inloopbal van Arnout. Olympia kwam weer terug en boog de achterstand om in een 3-1 voorsprong. Nu moest DTS A1 in de achtervolging en de aansluiting werd weer gevonden, Arnout scoorde van afstand de 3-2. Het verschil van twee werd gemaakt door Olympia, 4-2. Hierop scoorde Hillie een mooi afstandsschot en was de stand 4-3.
Nu sloeg Olympia een gaatje met de 5-3. Andries zorgde voor de 5-4, maar nog voor rust stond Olympia op 6-4. Met deze stand gingen we de rust in, twee doelpuntjes achter. Maar er lag nog een hele tweede helft voor ons, dus er was nog van alles mogelijk.
Na rust begon het direct goed, René scoorde van afstand en de spanning was weer terug. Maar Olympia liet zich niet uit het veld slaan en breidde de score weer uit tot 8-5. Er was nu niet heel veel tijd meer over, maar toch scoorde Youri nog na een knappe inloopactie. Een 8-6 achterstand, het zou nog net kunnen… Olympia bleef echter rustig en zorgde voor de 9-6 en haalde hiermee de overwinning binnen. DTS A1 kreeg nog wel een strafworp mee, welke Jakob benutte en zo werd de eindstand 9-7.
Het was zeker een spannende wedstrijd, al ontbrak het in de tweede helft aan scoren. “Een wedstrijd van gemiste kansen”, aldus coach Haye. Toch hebben we met z’n allen een knappe wedstrijd gespeeld, met extra dank aan Binnie en Reina, die meededen wegens een tekort aan A1’ers. Ze hebben beide de hele wedstrijd gespeeld, super!

Volgende week zaterdag 20 september speelt DTS A1 de return thuis tegen Olympia A1.
Donderdag 18 september speelt de A1 de eerste ronde in de beker tegen Mid-Fryslân/Jansma Burdaard A1.