Ga naar de inhoud

DTS A1 wint verdiend van Leeuwarden A1

Zaterdag 6 december speelde DTS A1 de uitwedstrijd tegen Leeuwarden A1. Dit was de eerste ontmoeting tussen beide teams. Tot nu toe hebben we alles gewonnen, dus ook vandaag wilden we de punten graag weer mee naar Surhuizum nemen.
In de aanval begonnen Youri, René, Hillie en Jakob (spelend als dame) en in de verdediging begonnen Arnout, Andries, Fenna en Binnie. Al binnen tien seconden opende Leeuwarden de score met een mooi afstandsschot. Er was nog niets aan de hand, want René maakte direct daarna met een doorloopbal de stand weer gelijk. We kwamen nu wat beter op dreef en als snel volgden de doelpunten van achtereenvolgens Andries, Binnie, René, Jakob en Arnout. De stand was nu 1-6. Hierna scoorde Leeuwarden nog weer twee goals en daarmee zetten ze de stand op 3-6. Het waren Jakob, Binnie (2x) en René die de stand voor rust nog uitbreidden tot 3-10. We speelden goed en lieten de tegenstander eigenlijk weinig kans.
Met deze toch wel comfortabele voorsprong gingen we de tweede helft in. De eerste die scoorde in de tweede helft was Jakob. Binnie scoorde daarna nogmaals twee prima goals en ook Youri en Hillie kregen een doelpunt op hun naam. De 4-15 kwam van de kant van Leeuwarden, waarna de stand op 4-17 werd gezet door Jakob en Andries. Na nog twee doelpunten van Leeuwarden en de ‘slotgoal’ van Arnout, was de eindstand 6-18. Met deze wedstrijd hebben we de koppositie weer verstevigd, deze wordt nog wel gedeeld met Lintjo A1, die twee wedstrijden minder gespeeld hebben dan ons, maar van wie we zeker sterke concurrentie van kunnen verwachten.

Volgende week speelt DTS A1 de thuiswedstrijd in de Surventohal tegen DTL A1.