Ga naar de inhoud

DTS A1 zet goede lijn voort tegen Oerterp A1

Zaterdag 29 november speelde DTS A1 de thuiswedstrijd tegen Oerterp A1. Vorige week was de uitwedstrijd al gespeeld, deze was gewonnen door DTS met 14-6. Om deze goede lijn door te zetten moest er ook nu weer gewonnen worden. In de aanval startten Arnout, Andries, Reina en Fenna en in de verdediging startten Jakob, René, Martine en Anna-Margriet.
De eerste goal, een strafworp, kwam op naam van Arnout en daarna scoorde Reina prachtig van afstand de 2-0. Maar dit liet Oerterp niet op zich zitten, ze kwamen door goed te blijven spelen op een 2-4 voorsprong. Vervolgens werd de stand weer gelijk door twee goals van Jakob en kwamen we weer op twee punten voorsprong door twee goals van Arnout. Voor rust maakte Martine nog een doorloopbal en hiermee was de ruststand 7-4.
Hélène kwam er na rust in voor Anna-Margriet en Youri kwam erin voor Andries. De stand werd opnieuw uitgebreid, het werd 8-4 door een goal van Jakob. Aan de andere kant werd gescoord door Oerterp, dit was de 8-5. Oerterp had tot nu toe goed stand gehouden, maar op een gegeven moment was het verzet gebroken. DTS scoorde nog een aantal mooi doelpunten, deze kwamen van Arnout, Jakob (2x), Fenna, Reina, René en Martine. Na al deze goals was de eindstand uiteindelijk 15-5.
We hebben weer goede aanvallen opgezet, mooie goals gemaakt en ook de verdediging stond weer prima. Een prachtig verjaardagscadeautje voor coach Haye, op zijn 50e verjaardag. Na de wedstrijd werden hij en coach Sytze (die eerder deze maand ook 50 jaar was geworden) verrast met felicitaties en  cadeautjes van de junioren.

Na vier wedstrijden te hebben gespeeld staat DTS A1 op een mooie eerste plaats met de volle punten uit vier wedstrijden. Volgende week gaat de reis voor DTS A1 naar Leeuwarden, hier wordt ’s middags de wedstrijd tegen Leeuwarden A1 gespeeld.