Ga naar de inhoud

‘Enerverende’ winstpartij voor DTS A1 op DTL A1

Zaterdag 13 december stond voor DTS A1 de return tegen DTL A1 op het programma. De uitwedstrijd werd gewonnen door DTS met 8-4. De vorige keer stonden we als twee ‘stug’ verdedigende ploegen tegenover elkaar, deze keer was het voor beide ploegen de uitdaging om door die verdediging heen te komen. Dit was bijna garantie voor een leuke en spannende wedstrijd.
Voor DTS begonnen René, Youri, Fenna en Hillie in de aanval en Jakob, Andries, Martine en Hélène begonnen in de verdediging. In het begin liep het allemaal niet echt vloeiend, maar toch stond er na enige tijd een 4-1 voorsprong op het scorebord. René scoorde de eerste goal, DTL maakte de tweede goal en daarna scoorden achtereenvolgens Andries, Martine en Fenna. Maar DTL kwam terug en ze trokken met drie goals op rij de stand weer gelijk. Hierna werden nog vele kansen gemist, waardoor de stand op 4-4 bleef steken voor rust.
Na rust werd René gewisseld voor Arnout en Hélène gewisseld voor Binnie. Arnout benutte na rust een strafworp, dit was de 5-4. DTL nam hierna weer de voorsprong, 5-6. Door een doelpunt van Andries waren beide teams weer in evenwicht, 6-6. Ook nu kwam DTL weer op voorsprong, maar al snel boog DTS de achterstand weer om in een 8-7 voorsprong. Zoals steeds gebeurde, werd ook nu de stand weer gelijk, 8-8. Een goal van Arnout zorgde weer voor de voorsprong van DTS. Ook nu gaf DTL niet op en dat resulteerde weer in twee goals en de voorsprong voor hun, 9-10. Opnieuw werd het gelijk, Jakob scoorde van afstand een daardoor stond het 10-10. De spanning was om te snijden en al helemaal toen Youri zich slim omdraaide en de bal richting de korf wierp. Want… de bal draaide niet één, niet twee, maar drie keer een rondje bovenom de korf en daarna was er groot gejuich, 10-10! Maar we waren er nog niet, het stond nog maar gelijk. Vijf minuten voor tijd scoorde Andries een goede doorloopbal en was de 12-11 voorsprong een feit. De laatste paar minuten waren zenuwslopend, er waren kansen over en weer, waarvan de grootste voor DTL. Maar goals vielen er niet meer en na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot, ook deze overwinning was weer binnen, en hoe…
Het was zeker niet de beste wedstrijd, maar we trokken uiteindelijk, door toch nog enigszins de ‘rust’ te bewaren, aan het langste eind. Het was in ieder geval een erg leuke en heel spannende wedstrijd.

Volgende week, op 20 december, speelt DTS A1 in Houtigehage tegen Wêz Handich/DOW A2.