Ga naar de inhoud

DTS wint in Leeuwarden ook tweede competitiewedstrijd

Zaterdag 18 september stond de wedstrijd Pallas ‘08 1 – DTS 1 op het programma. De eerste uitwedstrijd sinds een hele lange tijd. Na de bloedstollende wedstrijd van vorige week was de Broekenhuis-formatie tot op het bot gebrand om ook vandaag de twee punten veilig te stellen. Onder het genot van de nazomer-zon werd om 16.15u het startsignaal van de wedstrijd gegeven.

Beide ploegen waren aan het begin van de wedstrijd zoekende. Kansen werden er genoeg gecreëerd, maar doelpunten bleken schaars. Na 5 minuten spelen, mocht Marc toch de openingsscore op zijn naam schrijven. Esmée volgde dit goede voorbeeld, waardoor het vlaggenschip uit Surhuizum de leiding in de wedstrijd nam. Inmiddels wist ook Pallas haar eerste doelpunt te scoren, maar met vier doelpunten op rij van de Broekenhuis-formatie, was het eerste gat geslagen. Pallas liet zich niet zomaar de kaas van het brood eten en zette de achtervolging in, met resultaat: drie doelpunten op rij zorgde voor een stand van 4-6. Met nog 10 minuten voor de pauze, wist DTS de voorsprong nog een keer uit te bouwen, waardoor de kleedkamers bij een stand van 4-9 konden worden opgezocht.

Direct na de pauze wist DTS middels een mooi afstandsschot de voorsprong te vergroten naar zes doelpunten. Pallas wist de korf ook vaker te winnen, maar telkens wist de Broekenhuis-formatie de voorsprong te behouden. Na een uitstartbal van René, zetten de Leeuwarders nog een keer aan. Zo kwamen de blauwhemden toch terug in de wedstrijd; 10-13. Gelukkig wist Marleen ook haar doelpunt mee te pikken, waardoor de doelpuntenreeks van Pallas weer werd onderbroken. Met nog 2 minuten op de klok, wisten De Tûke Smiters de korf nog drie keer te vinden en werd de wedstrijd bij een stand van 12-17 tot een einde gefloten.

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen Sparta Zevenhuizen op het programma. Het startsignaal van de wedstrijd zal om 15.30u op sportpark Woudlust klinken. Publiek is hier ook weer meer dan welkom!